κείμενα προβληματισμού

Συνεργατική και Αλληλέγγυα Οικονομία: Το παράδειγμα και η πρόκληση του συνεταιρισμού το Κιβώτιο (Κόντρα στις ανατριχιαστικές ουτοπίες του καπιταλισμού)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ  από εργαζόμενοι/ες στο συνεταιρισμό “το Κιβώτιο” 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Πάρτι γενεθλίων, έκθεση βιβλίου και μπροσούρα απολογισμού για τα 5 χρόνια Παγκάκι (Σάββατο, 26/9)

ΠΑΡΤΙ!!!!!!!!

Κλείσαμε κιόλας πέντε χρόνια. Πέντε χρόνια γεμάτα από δουλειά, χαρές, στεναχώριες, συναντήσεις, συγκρούσεις, ερωτήματα που γεννούσαν και άλλα ερωτήματα. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και

Η λύση είναι (τελικώς) στα χέρια μας ή τι κάνουμε τώρα που οι σωτήρες μας τελείωσαν

Habemus Μνημόνιο 3, λοιπόν. Συνθηκολόγηση; Υποταγή; Ξεπούλημα; Προδοσία; Αναγκαιότητα; Αν διαβάσει κανείς λίγο ψύχραιμα την πορεία των πραγμάτων από την αρχή της κρίσης, το 2010, έως σήμερα, θα διαπιστώσει ότι επρόκειτο μάλλον για μια προδιαγεγραμμένη και αναπόφευκτη κατάληξη. Και για αυτή την κατάληξη έχουν ευθύνες όλες οι συνιστώσες του κινήματος: Η Αριστερά όλων των αποχρώσεων, η Αναρχία όλων των αποχρώσεων επίσης, οι ανένταχτοι, αλλά και ο λαός ο ίδιος, οι πάντες. Δεν πρόκειται για ένα άλλο «μαζί τα φάγαμε».

Εισήγηση Κιβωτίου για την εκδήλωση στο Αυτόνομο Στέκι της Aθήνας

Ευχαριστούμε το Αυτόνομο Στέκι για την πρόσκληση σε ένα διήμερο που πραγματικά τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι που είναι εδώ απόψε το έχουμε ανάγκη. Ο λόγοι που μας φέρνουν απόψε εδώ είναι πολλοί: καταρχήν η ανάγκη να επικοινωνήσουμε τα δικά μας συμπεράσματα μετά από 3 θαυμάσια χρόνια πλεύσης στον άγνωστο ωκεανό της αυτοδιαχείρισης. Δεν σας κρύβουμε ότι το κείμενο του καλέσματος αποτέλεσε καθοριστικό κίνητρο για τη συμμετοχή μας για το λόγο ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό στέκι μας καλεί με τόσο συγκεκριμένα ερωτήματα να οριοθετούν τη συζήτηση.

[Εκδόσεις των Συναδέλφων] Αποσύρουμε τα βιβλία μας από το βιβλιοπωλείο Ιανός

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, μετά τα γεγονότα της 28ης Δεκεμβρίου 2014 στο βιβλιοπωλείο Ιανός, αποφασίσαμε να αποσύρουμε όλα τα βιβλία μας από τα ράφια του Ιανού, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Θεωρούμε ότι μια επιχείρηση (πόσο μάλλον ένα βιβλιοπωλείο!) δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί βάζοντας τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν απεργούς έξω από την πόρτα του, να συκοφαντεί και να μηνύει ένα σωματείο εργαζομένων, να καταπατά ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Τίτλοι τέλους για την Αυτάρκεια...

Η Αυτάρκεια από την αρχή της σύστασής της ως άτυπη ομάδα είχε ιδιομορφίες. Βασικό της αντικείμενο, αλλά και σημείο γοητείας για τους συμμετέχοντες, ήταν η ο παραγωγικός χαρακτήρας της κολεκτίβας προϊόντων που σχετίζονταν με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, το πρόταγμα της συλλογικής και ισότιμης εργασίας, καθώς και η πρόθεση να συμβάλλουμε στην συνειδητοποίηση πως ο καθένας μπορεί να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα, αρκεί να το τολμήσει.

Για τα δύο χρόνια κιβώτιο

Δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από τη δημιουργία  του αυτοδιαχειριζόμενου και συνεργατικού συνεταιρισμού “το Κιβώτιο» . Είναι αυτά  τα  δύο χρόνια  που  μέσα σε δύσκολους  καιρούς τα άτομα που απαρτίζουμε  το Χαλικούτι και το Μπεγίρι προσπαθήσαμε να  προτάξουμε  έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της εργασίας. Ο χαρακτήρας του συλλογικού, της συντροφικότητας ,του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης είναι  ο δικός μας δρόμος  με τον οποίο επιλέξαμε να αμυνθούμε  στην ανελέητη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής διαχείρισης .

Εισήγηση Κιβωτίου για το 3ο φεστιβάλ αυτοδιαχείρισης (Θεσ/νίκη)

Εισήγηση στο 3ο φεστιβάλ αυτοδιαχείρισης (Θεσσαλονίκη 6-7 Ιουνίου 2014)

Συνεργατικά Εγχειρήματα: Τι οφείλουν να είναι στο τώρα και τι μπορούν να γίνουν στο αύριο

Α. Τι οφείλουν να είναι στο τώρα...

Subscribe to RSS - κείμενα προβληματισμού