εξώστρεφη παρέμβαση

Δομές και προϋποθέσεις για μια ισότιμη και αποτελεσματική δικτύωση [συνεργατικών εγχειρημάτων]

 

Πάνελ | Τοπικά και διεθνή δίκτυα αυτοδιαχειριζόμενων εγχειρημάτων και οι προκλήσεις που παρουσιάζουν.

Η δημιουργία τοπικών και διεθνών δικτύων αλληλεγγύης ανάμεσα σε αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις είναι απαραίτητη για την εδραίωση μιας εναλλακτικής οικονομίας. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι κατάλληλες δομές για μια ισότιμη και αποτελεσματική δικτύωση;

Διήμερο εκδηλώσεων στον πεζόδρομο για τη στήριξη του αγώνα των εργατών της ΒΙο.ΜΕ (Χαλικούτι, Ρέθυμνο)

Ο συνεταιρισμός για την αλληλέγγυα οικονομία "το Κιβώτιο" (το Χαλικούτι) σας καλεί στον πεζόδρομο της Κατεχάκη την Πέμπτη και Παρασκευή  7&8 Ιουλίου για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙο.ΜΕ που από την 1η Ιουλίου δίνουν άλλη μια μάχη αυτή τη φορά έξω από το Υπουργείο Εργασίας. 

Δεύτερη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση «Η Οικονομία των Εργαζόμενων» (28-30/10@ΒΙΟΜΕ)

Η παγκόσμια συνάντηση «Η Οικονομία των Εργαζόμενων» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007 στην Αργεντινή και έφερε κοντά εργαζόμενους ανακτημένων και συνεργατικών επιχειρήσεων, πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές, συνδικαλιστές και ακαδημαϊκούς. Κάθε δύο χρόνια από τότε, οι συναντήσεις αυτές αποτελούν χώρους συνεύρεσης, συζήτησης και αναστοχασμού πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την εργασία τους μέσα από την αυτοδιαχείριση, απέναντι στην επίθεση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Συμμετοχή από Χαλικουτι στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

Oι εργαζόμενοι /ες στον συνεταιρισμό στηρίζουμε για τρίτη συνεχή χρονιά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και συμμετέχουμε με τρόπο διττό:
1. από την πρώτη μέρα του φεστιβάλ διακινούμε προιόντα της κατειλημμένου εργοστασίου στης ΒΙομΕ και βιβλία ανεξάρτητων εκδόσεων

2. το Σάββατο στις 18:00 με την εισήγηση μελών του συνεταιρισμού στη θεματική : "Εργασία-σχέσεις εκμετάλλευσης και απαντήσεις στο σήμερα"

σας περιμένουμε !

Συζήτηση για αυτοδιαχείριση - αλληλέγγυα οικονομία @ Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη - Πολυγώνου 21/4

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο Ανακτημμένες επιχειρήσεις της Αργεντινής και τη συμμετοχή μελών από ΒΙΟΜΕ, Εκδόσεις των συναδέλφων, Παγκάκι στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη - Πολυγώνου.

Ημέρα αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στο «Ένα καράβι για τη Γάζα» @ Παγκάκι, 20/6

Το Σάββατο 20 Ιουνίου η Δικτύωση Συνεργατικών Εγχειρημάτων Αθήνας και η πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» διοργανώνουν στο Παγκάκι (Γ.Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι) ημέρα αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης για τη νέα αποστολή της πρωτοβουλίας - Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ.

Σας περιμένουμε!

Κυριακή 24 Μάη: ΒιοΜε και Ακυβέρνητες Πολιτείες βιβλιοπαρουσιάζουν στο Χαλικούτι

Ο συνεταιρισμός " το Κιβώτιο" έχει την τιμή να φιλοξενεί στον πεζόδρομο δύο μαχητικά συνεργατικά εγχειρήματα σε μία από κοινού εκδήλωση! 
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής» και σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μάκη Αναγνώστου- μέλος αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ,
 
Αυτή την Κυριακή, 24 Μαΐου , στις 19.30, στον πεζόδρομο της Κατεχάκη (καφενείο Χαλικούτι) με ομιλητές:
 

Η εισήγηση της Δικτύωσης Συνεργατικών Εγχειρημάτων Αθήνας στην εκδήλωση με τον περουβιανό αγωνιστή Ούγκο Μπλάνκο

Καλωσορίζουμε όλους σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνει η Δικτύωση Συνεργατικών Εγχειρημάτων Αθήνας, με ομιλητή τον περουβιανό αγωνιστή Ούγκο Μπλάνκο.

Η Δικτύωση Συνεργατικών Εγχειρημάτων Αθήνας είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012, με πρωτοβουλία των αυτοδιαχειριζόμενων εργασιακών σχημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

Pages

Subscribe to RSS - εξώστρεφη παρέμβαση