Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης για τη 2η Ευρωμεσογειακή Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων (+άλλη μια...)

 

Δεύτερη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων

Καταλαμβάνουνε, αντιστεκόμαστε, παράγουμε

28-30 Οκτώβρη, Εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ, Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Πρόσβαση: Λεωφορείο 402 Σταθμός Κατεχάκη - Πολύδροσο (στάση Κρίνων).

Στάθης Δρογώσης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Θέμος Σκανδάμης, SOCIAL WASTE

Από την Αργεντινή μέχρι την Τουρκία και το Κομπάνι, τα κατειλημμένα εργοστάσια και οι συνεργατικές επιχειρήσεις αποτελούν πράξη αντίστασης απέναντι στην απαξίωση της εργατικής δύναμης και την καταστροφή των παραγωγικών δομών, απάντηση στην ανεργία και την περιθωριοποίηση· ταυτόχρονα, αποτελούν πρόταση για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής οικονομίας, εναλλακτικής στην οικονομία του καπιταλισμού: της οικονομίας των εργαζόμενων. Είναι μία ακόμα μορφή αγώνα βασισμένη στην αυτοδιαχείριση και στοχεύει στην υπεράσπιση των συμφερόντων όσων ζουν από την εργασία τους. 

Στις 28, 29 και 30 Οκτώβρη ανακτημένες επιχειρήσεις, συνεργατικές και αλληλέγγυα κινήματα από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βοσνία, την Κροατία, την Τουρκία, την Γαλλία, την Ισπανία, συναντιόμαστε στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσoυμε για το παρόν που χτίζουμε και το μέλλον που ονειρευόμαστε. Ένα παρόν αντίστασης, ένα μέλλον χωρίς υποταγή και εκμετάλλευση.

Περισσότερα για την Ευρωμεσογειακή Συνάντηση εδώ.

Μια ευχάριστη έκπληξη!
Την ίδια ώρα και μέρα με τη συναυλία για την ενίσχυση της 2ης Ευρωμεσογειακής Συνάντησης «Η οικονομία των εργαζομένων», που διοργανώνουμε στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, διοργανώνεται συναυλία για τα 10 χρόνια της κατάληψης του κτήματος Πραπόπουλου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το θέατρο Ρεματιάς.
Να μια ωραία ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων! Έτσι λοιπόν, η συναυλία της κατάληψης θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα μίας ώρας περίπου, ώστε οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωσή τους να έρθουν από το θέατρο Ρεματιάς να δουν τους Social Waste κι εμείς δεσμευτήκαμε να τελειώσουμε τη συναυλία μας λίγο νωρίτερα, ώστε να μπορέσουν, όσοι και όσες θέλουν, να παρακολουθήσουν τη συναυλία ska των The Botswanas από τη Βαρκελώνη, που θα γίνει αμέσως μετά στο κτήμα.

FB1 event: https://www.facebook.com/events/522354367956021/  fb2 event: https://www.facebook.com/events/671331876375231

*Λεωφορείο 402 Σταθμός Κατεχάκη - Πολύδροσο (στάση Κρίνων).