Οι ''Από Κοινού'' πάνε Συντρίμμι! (4/3/2018) & Ζαπατιστικό ημερολόγιο 2018

Η Κοιν.Σ.Επ Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού. 
Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στο Συντρίμμι - Συνεργατικό Καφενείο.

Η κύρια θεματική των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα με τίτλο "Παίζοντας στα ίσα". 
Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες και την ηλικία των παιδιών θα επιχειρήσουμε να διερευνήσουμε μαζί τους ζητήματα ισότητας. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν παιχνίδι, ζωγραφική, παραμύθια, ιστορίες και συζήτηση μέσω των οποίων τα παιδιά, μαζί με εμάς, θα εκφράσουν τα συναισθήματά τους, θα συνεργαστούν και θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους, θα μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες και θα ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους έκφρασης.

 

 

Το επόμενο βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11:30, στο φιλόξενο χώρο του συνεργατικού καφενείου «Συντρίμμι» (διεύθυνση: Αμφικτύονος 33, Θησείο).

Ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος!

 

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 215-5553805 (Δευτέρα με Παρασκευή, 11:00 με 19:00) και στο apokoinou.cooperative@gmail.com.
Περισσότερες πληροφορίες στο site μας apo-koinou-cooperative.gr.

* * *

Ζαπατίστας - CompARTE

 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018

 Η τέχνη της αντίστασης

CompArte: Ένα παιχνίδι με τις λέξεις compartir (μοιράζομαι)και arte (τέχνη).

CompArte por la Humanidad: Μια γιορτή τέχνης για την Ανθρωπότητα…

 

 

Για τους ζαπατίστας η τέχνη γεννιέται στον αγώνα. Και ο αγώνας δεν αξίζει αν δεν μπορεί να γεννήσει ζωή, χαρά της ζωής και τη συλλογική έκφραση της χαράς αυτής, δηλαδή τέχνη. Να μάθουμε από τούτη τη φαινομενικά απλή έκφραση της χαράς του αγώνα, να μάθουμε πώς η συντροφικότητα γεννά δημιουργικότητα. Πώς οι ιστορίες της καταπίεσης, η δύσκολη καθημερινότητα στις κοινότητες, οι συλλογικές επιθυμίες και οι αξίες μια δίκαιης χειραφετημένης κοινωνίας, γίνονται εικόνες, λόγια, μουσική, χορός, θέατρο. Πώς η ζωή τροφοδοτεί τη φαντασία και η φαντασία τη ζωή. Γιατί το μέλλον γεννούν όχι μόνο οι συλλογικές ανάγκες και η αλληλεγγύη των αγώνων αλλά και τα όνειρα, φευγαλέα αλλά και πανίσχυρα όπως τούτες οι εικόνες που σχηματίζουν στο ημερολόγιο την αφήγηση ενός μέλλοντος και ενός παρόντος ταυτόχρονα.

 Το φεστιβάλ  τέχνης CompArte por la Humanidad γιορτάστηκε τον Ιούλη του 2016 και του 2017 στο Πανεπιστήμιο της Γης, στο Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας και στα 5 καρακόλ των Ζαπατίστας. Συμμετείχαν εκατοντάδες διεθνείς καλλιτέχνες και χιλιάδες καλλιτέχνες από τις ζαπατίστικες κοινότητες. Τα έργα που φιλοξενούνται σε αυτό το ημερολόγιο είναι πίνακες των συντρόφων και των συντροφισσών ζαπατίστας

 

Μέρος των εσόδων του ημερολογίου, σύμφωνα με επιθυμία των συντρόφων Ζαπατίστας, θα διατεθεί για στήριξη αυτοοργανωμένων δομών αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Το ημερολόγιο μπορείτε να το βρείτε στο ΣΥΝ.ΑΛΛΟΙΣ (Νηλέως 35, Θησείο), στο ΠΑΓΚΑΚΙ (Ολυμπίου 17, Κουκάκι), στην ΛΑΚΑΝΤΟΝΑ (Ηπίτου 4 - Σύνταγμα), στο Πρατήριο της ΒΙΟΜΕ (Ψαρρών 33, Αγ Αντώνιος, Περιστέρι, τηλ: 2130 437163),
 καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στέκια

Επικοινωνία: info@pagkaki.orginfo@synallois.orginfo@lacandona.gr

Τηλ.: 210.34.56.681, 213.000.99.27